483_Formandenportrtfoto_2

Tæppefald …

Ifølge Den Danske Ordbog er tæppefald ”…..Afslutning på en teaterforestilling når tæppet for sidste gang går ned og/eller……endelig afslutning på et forløb eller et foretagende”

Dette er jo præcis det, vi her i sensommeren har været vidne til i VST i helt bogstaveligste forstand. Vores gamle tæppe i hallen er ”nemlig faldet” til fordel for et nyt, eksklusivt og topmoderne hard court underlag, som der spilles på internationalt.

Udskiftningen af det gamle tæppe er jo derfor et tæppefald efter 20 år med spektakulære tenniskampe, tennisunderholdning og fornøjelse i vores hal og dermed altså endelig afslutning på en forestilling og forløb, som ordbogen siger.

Det gamle tæppe har gjort det godt, og vi må sige tak til de driftige VST medlemmer, der i 1997 valgte det tæppe, vi har spillet på i så mange år, og som har tjent os så godt.

Tak til alle Jer frivillige (unge som ældre), som i uge 33 på to dage fjernede det gamle tæppe og sparede alle medlemmer for en stor udgift – det er klubånd og sammenhold på bedste VST vis!

Nu starter så en ny æra for vores hal, hvor vi lige skal vænne os til det nye underlag. Men vi skal også allerede fra 1. dag passe godt på det – det siger sig selv. Det nye underlag er ikke sart, men tåler ikke, at man bare tager sine gamle grussko på, børster dem lidt af, og så går ind og spiller. Det bliver det hurtigt ødelagt af. Det vil vi ikke acceptere.

Vi har derfor, som I ser her i bladet, i hallen og alle steder opfordret til, at alle medlemmer har ”korrekte” indendørssko på, som passer til det nye underlag. Hvis I er det mindste i tvivl, er I velkommen til at spørge på kontoret eller én af de mange trænere, vi har på anlægget.

Nu er vi jo i bestyrelsen ikke politikere eller politimyndighed. Men havde vi været det, ville vi nok have sagt:

”…og vi vil slå hårdt ned på dem, som har gamle grussko på, børster dem lidt af og ignorerer, at vi nu har lagt et helt nyt underlag af den tennismæssigt allerbedste kvalitet….”

Så kan I selv med den sætning tænke over, hvor opmærksomme vi er på, og hvor meget vi mener, at alle skal behandle det nye underlag ordentligt, især her i starten. Det skulle jo gerne holde mindst 20 år som det gamle tæppe har gjort.

Sportsligt fortsætter de gode resultater for næsten alle de hold, VST har (se mere inde i bladet). Men især klarer vores 1. herrer sig flot i Eliteserien. For første gang nogensinde, mig bekendt, var vi i mellemspillet, men måtte se os besejret af Hørsholm Rungsted. Men flot var det!

Også på det individuelle plan høster VST spillere mesterskaber. 4 VST medaljer ved DM til henholdsvis Mette Rytsel (2 stk.), Helle Sehested (1 stk.) og Kim Lykke Lützhøft (1 stk.). I gør VST ære med Jeres indsats!

De traditionsrige klubmesterskaber er lige slut med den sædvanlige sikre præstation af vores udvalg med hensyn til turneringstilrettelæggelse – det er et stort arbejde hvert år. Tak til Jer alle 4: Simon, Lena, Morten og Poul.

Det minder mig forresten om, at vi i klubben konstant mangler ”frivillige hænder”, der kan hjælpe ved alle typer af arrangementer – både junior, senior, motionist, familietennis m.m. Som det er i dag, så ligger arbejdsbyrden på de samme 15-20 mennesker (ud af 750 medlemmer!), når vi skal have sociale arrangementer m.m. Det synes jeg godt, vi kan gøre bedre.

Det kan godt være, at vi i bestyrelsen ikke har været så gode til at kommunikere, at vi gerne så nogle flere medlemmer tilbyde deres hjælp – det ansvar må vi tage på os! Men Jeres hjælp behøver ikke udmønte sig i, at I er fast booket til at stå for indkøb, grille m.m. Ad hoc deltagelse af alle slags vil også være meget vel modtaget i bestyrelsen og de faste udvalg.

Min opfordring er derfor: Læg vejen forbi vores klubkontor og spørg, om der er noget, du kan hjælpe med, ved lejlighed. Det kan godt være, vi ikke lige har en opgave her og nu, men så har vi Jeres interessetilkendegivelse og navn til, når der dukker opgaver op. Det vil vi i bestyrelsen være meget taknemmelige for, da det jo vil være et væsentligt bidrag til, at vi får den bredde af ”socialt sammenhold”, vi hele tiden ønsker at bevare og udbygge i VST.

Så, det frivillige arbejde i VST skal ikke ses som en ”lukket fest”, hvor man skal være bange for at spørge, om man må være med – der er fri adgang!

Vi får som skrevet nyt underlag. Men det er ikke den eneste ændring indendørs. Også banetiderne bliver ændret, således at der om formiddagen igen bliver banetidsstart kl. hel og efter kl. 13.30 start kl. halv. Det er med bestyrelsens øjne ikke en 100% optimal løsning, og det har også afstedkommet en udgift for klubben at få omprogrammeret Klubmodulet. Men bestyrelsen valgte at imødekomme et mindretal af klubbens medlemmer, der har morgentider. Vi er glade for, at vi kunne finde et kompromis, men jeg synes også, vi skal evaluere ”forsøget”, når vi kommer til næste indendørssæson.

Og så skal vi indendørs. Jamen, jeg kan da slet ikke vente, til jeg får lov at prøve det nye underlag – jeg glæder mig! Det er en stor ændring, vi alle skal vænne os til spillemæssigt. Men jeg er sikker på, at inden jul 2017 er der ingen af os, der ønsker os ”de gamle dage tilbage” med tæppeunderlag.

Tag godt imod det nye underlag – PAS NU PÅ DET, behandl det ordentligt og hjælp med at sikre, at vi alle behandler det, som man gør i en ”Gentleman Sport”!

God fornøjelse med indendørssæsonen!

Torsten Foersom